donderdag 3 februari 2011

Pabo en Informatica studenten samen?

Zeg dames!

Het wordt tijd dat onze studenten iets samen gaan doen. Wat vinden jullie? Ik zou het echt leuk vinden. Ik denk dan natuurlijk ook gelijk aan een aantal projecten:

  • Lesprogramma met Lego Mindstorms NXT voor op basisscholen.


  • Lesprogramma Kinect voor de eigen studenten. In een classroomsimulation of social simulation.(Let op voorbeeld is niet gemaakt voor PABO onderwijs, maar het idee is duidelijk, toch?)

Simulatie voorbeeld



Kinect voorbeeld




  • Lesprogramma voor zowel de PABO student als de leerling van de basisschool op de iPad of een iPadachtige


En zo zijn er vast nog veel meer te verzinnen. Maar hoe krijgen we de studenten bij elkaar? Hoe 'belonen' we ze aan beide kanten? Hoe waarborgen we toetsing, hoe waarborgen we competenties en prestatieindicatoren? Hoe doen we dit zonder in het Minorenwoud te verdwalen?

Hebben jullie daarover ideeen? Of over andere onderwerpen?

Groet Marcel

2 opmerkingen:

  1. Ik speel met de gedachte om de studenten van de minor Digicoach (ongeveer 5) een nieuwe media middag voor eerstejaars studenten te laten verzorgen in de laatste periode van het schooljaar. Elke student kiest een middel (b.v. digitaal bord, ipad, stopmotion) gaat zich erin verdiepen (leert het kennen), denkt na over de mogelijkheden voor het onderwijs en ontwerpt en geeft een workshop voor de eerstejaars waarin dit traject versneld (in 1 uur) doorlopen wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn jullie toch awsome bezig. Wel ook doen hè!

    BeantwoordenVerwijderen